Підготовка фахівців з ремонту та обслуговування генераторів електричного струму

Опубліковано juliya.malogulko на

???? 12 лютого 2024 року в навчально-практичному центрі «Сучасні слюсарні технології» на базі ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище» (ОВПУ) розпочала навчання група із 8 слухачів з Рівненщини та Львівщини за напрямком слюсар-ремонтник з метою підготовки фахівців з ремонту та обслуговування генераторів електричного струму.
???? До цільової групи входять чотири слухачі з числа незайнятого населення та чотири слухачі на замовлення ТОВ «Поліграф-Груп».
???? Навчання за короткостроковою програмою (75 годин) є частиною проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України», який здійснюється ГО “Міжнародна фундація розвитку” за підтримки Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. Для слухачів навчання безкоштовне.
???? Навчання проводять кваліфіковані викладачі та майстри ОВПУ в сучасній, нещодавно відкритій, лабораторії з ремонту та обслуговування генераторів з сучасним технологічним обладнанням.
???? Упродовж двох з половиною тижнів слухачі оволодіють знаннями та вміннями щодо діагностики, ремонту та технічного обслуговування генераторів електричного струму. Тобто, слухачі зможуть виконувати базовий ремонт електричної частини генератора, заміну регулятора напруги АVR, проводити намотку котушок статора на ЧПУ верстаті, відпрацюють прийоми пайки та інші види з’єднань виводів котушок з провідниками, з’єднування котушок статора згідно електричної схеми та укладка її в пази статора, навчаться виконувати ізоляцію котушок, здійснювати поопераційний контроль за якістю виконання робіт із застосуванням контрольно-вимірювального інструменту та пристроїв.
???? По завершенні навчання слухачі складуть іспит (тести та комплексну практичну роботу) та, за умови позитивного результату, отримають сертифікат із зазначенням часткової кваліфікації та можливість працювати слюсарем з ремонту та обслуговування генераторів електричного струму.
Категорії: Uncategorized

Translate »