Конференція «Розвиток трудового потенціалу для України: нові можливості та здобутки»

Опубліковано juliya.malogulko на

???? 25 червня в Києві в гібридному форматі в межах проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» (далі – проєкт), що впроваджується громадською організацією (ГО) «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» відбулася конференція «Розвиток трудового потенціалу: нові можливості та здобутки».
???? Що цікавого відбулося:
???? З вітальним словом до всіх учасників звернулися:
▪ Тімоті Мадіган, директор Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
▪ Ірина Шумік, генеральна директорка Директорату професійної освіти МОН України.
▪ Олеся Ващук, керівниця ГО «Міжнародна фундація розвитку».
Анастасія Барцицька, керівниця проєкту, презентувала результати та здобутки, які було досягнуто в ході реалізації проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України».
???? У панельній дискусії № 1 дискутували про “Тверді чи м’які навички: що є більш пріоритетним для компаній і чому?” Спікерами виступили:
▪ Олег Суренщиков, менеджер з навчання та розвитку персоналу компанії «Нібулон».
▪ Сергій Тименко, керівник відділу навчання та розвитку персоналу компанії «Кернел».
▪ Тетяна Тишко, головна фахівчиня відділу оцінки та розвитку персоналу Департаменту розвитку персоналу та кадрової політики АТ «Укрзалізниця».
▪ Євген Риженко, керівник дидактики ДП «Фесто».
▪ Наталія Кулалаєва, експертка проєкту, професор.
???? Під час панельної дискусії № 2 спікери дискутували про те, як проєкт вплинув на можливості розвитку професійно-технічної освіти. Дискусію вели:
▪ Ірина Шумік, генеральна директорка Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України.
▪ Алла Кравченко, заступниця генерального директора з міжнародних питань, експертка з академічного співробітництва освітнього проєкту Агрокебети.
▪ Євген Клопотенко, керівник ГО «Культ Фуд».
▪ Сергій Сікірніцький, директор Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну».
▪ Василь Лужецький, директор Меденицького аграрно-технологічного професійного коледж.
???? Панельна дискусія №3 була присвячена Rivne Work Hub, а саме тому чи може ця модель бути застосована в інших регіонах і чому. Спікерами цієї панелі виступили:
▪ Петро Коржевський, директор Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, експерт проєкту.
▪ Ольга Агєєва, директорка Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту Харківської обласної державної адміністрації.
▪ Наталія Самойленко, директорка Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області.
▪ Олена Гришаєва, в.о. директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.
▪ Валентина Франчук, начальниця відділу вищої, професійно-технічної, позашкільної освіти, виховної роботи, науки та інновацій Полтавської обласної військової адміністрації.
???? Сніжана Леу-Севериненко, консультантка з розвитку трудового потенціалу, FHI 360, провела відкрите обговорення з аудиторією на тему “Як надалі впроваджувати практики розвитку трудового потенціалу?” Під час такого обговорення ми не лише отримали відгуки зацікавлених сторін щодо отриманої в рамках проєкту підтримки, а ще й визначили майбутні перспективи відновлення ринку праці та розвитку кар’єрних можливостей в Україні.
???? Завершила нашу 6-годинну конференцію Маргарита Оксаніченко, менеджерка з розвитку трудового потенціалу Проєкту USAID «Економічна підтримка України», підвівши підсумки заходу та проєкту в цілому.
❗️ Учасниками конференції стали понад 120 осіб, серед яких представники Проєкту USAID «Економічна підтримка України», ГО «Міжнародна фундація розвитку», Міністерства освіти і науки України, закладів П(ПТ)О та вищої освіти, обласних державних адміністрацій України, представники компаній України, зокрема, зі сфер будівництва, машинобудування, виробництва, послуг та аграрного сектору, а також представники неурядових громадських організацій.
???? Організаторами заходу стали:
▪ Проєкт USAID «Економічна підтримка України».
▪ ГО «Міжнародна фундація розвитку».
???? Запис основної частини конференції за посиланням: https://www.facebook.com/100095136510499/videos/1644195579671129
???? Нагадаємо, що наш проєкт націлений на посилення розвитку трудового потенціалу для будівництва, машинобудування, виробництва, сфери послуг та сільського господарства України шляхом збільшення потенціалу мікро-, малих та середніх підприємств, закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти, обласних державних адміністрацій шляхом підвищення кваліфікації та перекваліфікації дорослого місцевого населення з акцентом на незахищені верстви населення та переселенців.
???????????? Дякуємо шановним спікерам та всім учасникам за активну залученість і ваш внесок, за відгуки та натхнення на нові цікаві проєкти! Далі – буде!
Категорії: Uncategorized

Translate »